• Waar een goed idee toe kan leiden

  Een goed idee
  In maart werd ik gebeld door Lies Wouters van OMG! Advies, die een goed idee had. Een congres organiseren in de kop van Noord-Holland, met top sprekers uit het regionale en nationale bedrijfsleven. Omdat zoiets er nog niet is in deze regio. Geweldig idee natuurlijk. Op dat moment had ik mijn handen nog vol aan het herstellen van deoperatie en bestralingen, en worstelde ik nog flink met de bijwerkingen van de medicijnen. Niet een handig moment om zo’n groot project aan te pakken, zou je zeggen. Toch besloot ik meteen ja te zeggen. Waarom? Geen idee. Soms zijn ideeën zo goed en voelt het zo goed bij die persoon, dat je niet twijfelt. Dus het werd ‘Ja, ik doe mee’.

  Tomeloos enthousiasme
  Vanaf dat moment waren we volop bezig met de organisatie van het congres. Samenwerkende partijen werden gezocht, sponsors, een locatie, de politiek werd ingeschakeld, afspraken met scholen werden gemaakt en de sprekers werden benaderd. Aansprekende sprekers van grote bedrijven moesten het zijn. Lies wilde Microsoft enShell op het programma, en dat lukte ook. Vol bewondering keek ik naar haar tomeloze enthousiasme, energie en inzet. Wat heerlijk om met iemand samen te werken die jou inspireert en de kar trekt, in plaats van andersom. Want heel vaak ben ik degene die het voortouw neemt en de boel vlot trekt. In dit geval gingen we samen op. Wat een verademing!

  Spannende uitslagen
  Tussen de bedrijven door had ik de verplichte bezoeken aan ziekenhuis en afspraken met specialisten. Soms routinematig en soms heel spannend, vooral als het om uitslagen gaat. Ook hier zat het mee, want het is heel fijn om te horen dat de medicijnen doen wat ze moeten doen. Overigens werd mijn idee om eerder dan die vijf jaar te stoppen met de medicijnen resoluut van tafel geveegd door de specialisten. Daarover vertel ik later nog wel een keer.

  Als je niets probeert, gaat er ook niets fout
  De einddatum van het congres kwam snel in zicht en in zo’n proces gaat er weleens wat mis. Afspraken die je met partijen maakt, die opeens niet door blijken te gaan. Of dat partijen wel mee willen, maar eerst willen zien of het een succes wordt en dan ‘volgend jaar mee willen doen’. Dat je voor een dilemma wordt gesteld door de omstandigheden en je met elkaar afvraagt of we de eindstreep wel gaan halen. Dat soort dingen komen op je pad, en nog veel meer. Het vergt veel doorzettingsvermogen en positiviteit om vast te blijven houden aan je einddoel en planning. En nog belangrijker; vertrouwen houden in elkaar en het goede idee. Het is net als ondernemen: Als je niets probeert, gaat er ook niets fout.

  Topteam
  Op de dag zelf bleek weer dat we een topteam zijn. We hadden een goed draaiboek en vertrouwden volledig op elkaars kennis en kunde. Als dagvoorzitter mocht ik de sprekers introduceren en de dag aan elkaar praten. Wat een eer en wat leuk om te doen. Ik was helemaal in mijn element.
  Zo’n 150 deelnemers vonden hun weg naar het congres TopNH; ons congres. Hartstikke spannend is zo’n dag. Krijgen we de zaal vol? Doet iedereen wat hij of zij moet doen? Werkt de techniek mee en werkt de Twitterwall?  Iedereen die een bijeenkomst heeft georganiseerd, zal dit vast herkennen. Het werd een succes. Een geweldig succes, waar ik met heel veel plezier en trots op terugkijk.  Dus volgend jaar doen we het gewoon weer.

  Waar een goed idee toe kan leiden….