• Ruim 11 jaar ben ik ondernemer en elke januarimaand bekruipt me een licht gevoel van paniek. Noem het januari-blues en dus niet alleen op die beruchte maandag de 15e.
  De eerste paar dagen van het nieuwe jaar gaat het nog wel. Het feestelijke gevoel van de Kerstdagen, Oud en Nieuw en een of twee weken vakantie ebt nog een beetje na. Maar na zo’n 1,5 week werken, dan komt het…

  Is er genoeg werk aan de winkel dit jaar? Komen de opdrachten voldoende binnen? Blijf ik gezond? Dat soort vragen. De telefoon staat niet roodgloeiend, de agenda vertoont witte vlakken en de maand januari duurt ellenlang. O ja, en het regent en stormt ook nog eens.

  Dit terwijl ik van nature een opgewekt mens ben en altijd de positieve kant van zaken zie. Niets (nou ja, bijna niets) is een probleem, maar een uitdaging. Als het niet linksom lukt, dan gaan we rechtsom. Zo dus.

  Wat is het dan met die januarimaand dat ik het liefst zie dat die zo snel mogelijk voorbij is en dat we gewoon weer lekker aan de gang kunnen? Ik heb er geen verklaring voor.
  Of is dit nodig om even tot bezinning te komen, en alles op een rij te zetten. Want ondanks dat lichte paniekdingetje gebruik ik deze dagen om mijn bedrijf te evalueren, wijzigingen aan te brengen, bij te praten met collega ondernemers en een nieuwjaarsreceptie te bezoeken.

  Dat het nu wat minder druk is, geeft me ruimte om te schrijven aan mijn boek ‘Over geluk gesproken…’ en zelfs af en toe een rustmoment te nemen. Na een jaar keihard werken is het wel fijn om even gas terug te nemen. Dan kan ik straks weer met volle kracht vooruit.

  Ben jij ondernemer en herken je dit? Ik ben benieuwd hoe jij hiermee omgaat.

   

   

   

   

 • 2 Reacties

  Jeetje Gerda, dit is heel herkenbaar! Ik ben een jaar terug begonnen. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben. Groetjes Janneke Mesman Heldin op Sokken.... zeker nu dus! ;-)

  Reageer

  Hoi Janneke, Het blijkt dat heel veel ondernemers dit herkennen. En het is natuurlijk ook niet zo gek want iedereen heeft zijn of haar momenten van twijfel. Niets is wat het lijkt... :-) Succes met je tweede ondernemersjaar met Held op sokken!

  Reageer