• De inspirerende wijsheid van sterke vrouwen

  Intuïtie
  ‘De inspirerende wijsheid van sterke vrouwen’. Dat is de titel van een boekje, dat ik als verjaardagscadeau kreeg van mijn schoonmoeder. Ze had het boekje puur op intuïtie voor mij gekocht.  In het voorwoord van schrijfster Helene Lerner staat:  ‘Ik hoop dat u door het lezen van dit boek steun vindt bij het overwinnen van obstakels in uw leven. Laten we blij zijn met de vele kwaliteiten die ons sterke vrouwen maken’.

  Dat is wat ik wil zien
  Ik las verder: ‘Nadat ze is overladen met beelden en gedachten over de ideale vrouw, kijkt een sterke vrouw naar zichzelf in de spiegel en zegt: ‘Dit is wat ik wil zien’.
  Laat dit nu net een van de principes zijn die ik gebruik in mijn werk als coach en fotograaf. Mooie, lieve, leuke, eenzame, zieke, sterke, kwetsbare vrouwen…  ze stonden allemaal een keer voor mijn fotocamera. Een van de vrouwen zei eens tegen me: ‘Je hebt mijn zieltje vastgelegd’. Wat een prachtig compliment. Niet alleen aan mijn adres, maar ook een compliment aan zichzelf. Want zij durfde het aan om haar ziel te laten zien tijdens de fotoshoot. Een prachtig samenspel tussen haar en mij.

  Kwetsbare powervrouw
  Wij vrouwen zijn er ontzettend goed in om onszelf kleiner te maken. Zodra we een camera voor onze neus krijgen, roepen we meteen iets over onze ‘te dikke dit’ of ‘te grote dat’. Vrouwen met een bedrijf zeggen dat ze een bedrijfJE hebben.
  Vrouwen die thuis werken en voor de kinderen zorgen, zeggen dat ‘ze geen baan hebben’. Vrouwen zijn minder goed in onderhandelen.
  Vrouwen vinden een podium eng.
  Ikzelf ervaar het als ik weer eens voor een onderzoek in het ziekenhuis ben. Deze sterke powervrouw (zoals ik vaak wordt genoemd) verandert in een klein en kwetsbaar meisje, op het moment dat ik me overgeleverd voel aan wachttijden en artsen.
  Herken je dit?

  Oerkracht en zelfvertrouwen
  Ik geef presentaties en trainingen op het gebied van profilering en zichtbaarheid, en ontmoet veel vrouwen die het bovenstaande, of een deel ervan, herkennen. En gelukkig…. daar iets aan willen doen en veranderen. Deze vrouwen boeken een coachtraject bij mij , of een training Elevator Pitch of social media.
  Of zij melden zich aan voor onze Masterclass Vrouwelijk Zaken Doen. Vrouwen met een bedrijf en/of een leidinggevende functie, die handvatten krijgen om zichzelf krachtig en vrouwelijk te laten zien. Wij leren hen dat vrouwen allemaal beschikken over schoonheid en een oerkracht die, als je die eenmaal ontdekt hebt, je zelfvertrouweneen enorme boost geeft.

  Ontdek je eigen wijsheid
  Samen met collega ondernemers Selma Duinkerken en Marjon Wagenaar bied ik zakenvrouwen een dagprogramma met coaching en training op het gebied van kleding, stijl, imago, presenteren, social media en fotografie. Je leert op je intuïtie te vertrouwen en ontdekt waar jouw innerlijke en uiterlijke kracht ligt. Je ontdekt je eigen oerkracht, deelt jouw ervaringen met andere zakenvrouwen en je krijgt van ons een prachtigpodium.

  Laat je inspireren en ontdek je eigen wijsheid.

  Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met me op via info@trans4mate.nl.